اسپید کنترلر چیست؟ و چگونه کار می کند؟ در مقاله مربوط به آشنایی با اسپید کنترلر ها به صورت اجمالی به معرفی آن ها و کاربردشان پرداختیم. همانطور که گفتیم از این تجهیز به منظور کنترل دور موتور هواپیمای مدل، هلیکوپتر کنترلی، قایق، ماشین کنترلی و کوادکوپتر ها استفاده می کنیم. همچنین برق مورد نیاز رسیور از طریق خروجی آن تامین می گردد. این تجهیز کلیدی در هواپیمای مدل بسیار پر اهمیت بوده و انتخاب درست آن می تواند به ما کمک کند. در انتخاب یک اسپید مناسب شما باید به پارامتر هایی همچون ولتاژ و جریان (آمپر) مجاز برای آن توجه نمایید. در ادامه می خواهیم به بررسی مشخصات فنی یک اسپید کنترلر که توسط کارخانه سازنده ارائه شده است بپردازیم. در انتهای مقاله یک ویدیوی آموزشی از آشنایی با اسپید ها آورده شده است. در اینجا ما یک اسپید کنترل XC4018BA V2 متعلق به شرکت Dualsky را انتخاب کرده و به بررسی تک تک مشخصات فنی آن خواهیم پرداخت.
مشخصات فنی اصلی اسپید کنترل چیست؟
- ابعاد (Dimensions) : ابعاد ۵۲*۲۸*۱۴ میلیمتر می باشد.
- وزن (Weight) : وزن برابر با ۳۲ گرم می باشد.
- تعداد سل (Number of cell) : این عدد بیان می کند که تعداد سل های مجاز برای این اسپید کنترل چقدر می باشد. در واقع از این طریق میتوانیم متوجه شویم که باتری مورد نیازمان را چند سل انتخاب کنیم. تعداد سل های مجاز این اسپید کنترل برای باتری لیتیوم پلیمر بین ۲ تا ۶ سل می باشد یعنی این اسپید کنترل با ولتاژ های بین ۷٫۴ تا ۲۲٫۲ ولت کار می کند و اگر ولتاژ بیش از این به آن اعمال کنیم خواهد سوخت.
- مقاومت (Resistance) : مقاومت داخلی این اسپید کنترل برابر با ۰٫۰۰۳۱ اهم می باشد.
- ماکزیمم جریان پیوسته و ماکزیمم توان پیوسته خروجی (Max. cont current, Max.cont output) : این پارامتر بیان می کند که به صورت دائمی چه میزان جریان می توان از این اسپید کنترل عبور داد و در این حالت توان خروجی آن چه میزان می باشد. ماکزیمم جریان دائمی می تواند تا ۴۰ آمپر اعمال شود و در این حالت توانی برابر با ۸۴۰ وات ایجاد می کند.
- ماکزیمم جریان انفجاری و ماکزیمم توان انفجاری (Max burst current, Max burst output) : این پارامتر بیان می کند که این اسپید کنترل به صورت انفجاری و لحظه ای چه میزان جریان الکتریکی می تواند از خود عبور دهد و در این حالت توان خروجی آن چقدر خواهد بود. ماکزیمم جریان انفجاری و لحظه ای آن برابر با ۶۰ آمپر بوده و در این حالت ماکزیمم توان خروجی آن برابر با ۱۲۲۴ وات می باشد. دقت کنید که در این حالت میزان جریان دهی فقط برای ۱۰ الی ۱۵ ثانیه امکان پذیر است.
- خروجی BEC : این پارامتر مشخصات ولتاژ و جریان خروجی به رسیور را مشخص می کند. ولتاژ این سیم خروجی ۵ ولت و جریان آن ۳ آمپر می باشد. اکثر رسیور ها با این ولتاژ کار می کنند اما از طریق شدت جریان خروجی آن می توان متوجه شد که می توان چند سروو یا مصرف کننده به آن متصل نمود.
- قابلیت برنامه ریزی (Programmable) : این اسپید کنترل قابلیت برنامه ریزی داشته و متعلقات جهت برنامه ریزی آن در پک محصول موجود است.
- سیم های ورودی (Input Wires) : این پارامتر مربوط به مشخصات سیم های ورودی می باشد. طول سیم ورودی ۱۲۰ میلیمتر و از نوع سیلیکونی ۱۴AWG می باشد.
- سیم های خروجی (Output wires) : این پارامتر مربوط به مشخصات سیم های خروجی می باشد. طول این سیم ۷۵ میلیمتر و از نوع سیلیکونی ۱۶AWG می باشد.
- سیم سیگنال (Signal Wire) : این پارامتر طول سیم خروجی به رسیور را بیان می کند که برابر ۳۰۰ میلیمتر و آن از نوع JR می باشد.
- توصیفات (Discription) : به توصیف محصول پرداخته که کامپکت سایز می باشد.
- کاربرد ها (Applications) : کاربرد این اسپید کنترل را برای پرنده های مختلف بیان می کند.
انتخاب اسپید کنترل مناسب برای هواپیمای مدل (چگونه کار می کند؟)
1 دیدگاه در “نکات فنی در مورد اسپید کنترلر های هواپیمای مدل”
ممنون