servo موتور چیست؟ در مقاله مربوط به آشنایی با سروو موتور ها به بررسی انواع و اقسام آنها و کاربردشان پرداختیم. همچنین مکانیزم و طرز کار این موتور ها و اجزای آن را مورد بررسی قرار دادیم. در این مقاله می خواهیم به صورت دقیق و فنی به بررسی انواع سرووی مورد استفاده در صنعت هواپیمای مدل، هلیکوپتر کنترلی، قایق، ماشین کنترلی و کوادکوپتر ها و اجزای آن بپردازیم. همچنین نحوه عملکرد سروو Servo موتور در این مقاله مورد بررسی قرار می گیرد. به طور کلی سروو موتور های DC مورد استفاده در ساخت هواپیماهای مدل دارای سایز و ابعاد کوچکی می باشند. این موتورها را می توان از لحاظ جنس چرخدنده و آنالوگ و دیجیتال بودن آن تقسیم بندی نمود.
جنس چرخدنده servo سروو موتور از چیست؟
سروو موتور ها از لحاظ جنس چرخدنده به دو نوع دنده فلزی (Metal gear) و دنده پلاستیکی (Plastic gear) تقسیم بندی می شوند. چرخدنده های فلزی از لحاظ کیفیت، دوام و قیمت بالاتر از چرخ دنده های پلاستیکی می باشند. جنس چرخدنده های فلزی از فولاد و برنج ساخته می شوند. به طور کلی سروو موتور های دنده فلزی گرانتر و با کیفیت تر از نوع دنده پلاستیکی است.
سروو موتور DC آنالوگ و دیجیتال
سرووی دیجیتال دارای یک مدار کنترل کننده با فرکانس بالا می باشند که دقت بالا تری دارد. نحوه حرکت سروو موتور های دیجیتال نرمتر و سریعتر نسبت به سروو های آنالوگ می باشد. گاها برخی از سروو های دیجیتال به عنوان سرووی گاز یا سرووی تراتل مورد استفاده قرار می گیرند که معمولا در این مورد عمر کوتاهی دارند و استفاده از نوع آنالوگ به جای آن استفاده می شود. سروو موتور های آنالوگ با توجه به اینکه نسبت به نوع دیجیتال از دقت و سرعت کمتری برخوردار می باشند اما به عنوان سرووی تراتل موفق تر هستند. قیمت سروو های آنالوگ به مراتب از نوع دیجیتال ارزانتر می باشند.
بررسی مشخصات فنی و نحوه عملکرد یک سروو موتور هواپیمای مدل
در اینجا ما سروو موتور MG 90s محصول شرکت Tower pro را مورد بررسی قرار می دهیم. شکل زیر مشخصات فنی ارائه شده توسط شرکت سازنده این موتور می باشد که در ادامه به توضیح در مورد تک تک پارامتر های آن خواهیم پرداخت.
- ولتاژ کاری (Operating Voltage) : این عدد بیان می کند که رنج ولتاژ کاری چه میزان است. رنج ولتاژ کاری بین ۴٫۸ الی ۶ ولت می باشد که به طور معمول از ولتاژ ۵ ولت برای تغذیه آن استفاده می کنند. در صورتی که ولتاژ بیش از حد مجاز این سروو یعنی ۶ ولت به آن اعمال کنید خواهد سوخت.
- گشتاور (Stall Torque) : گشتاور بیانگر قدرت سروو موتور می باشد. گشتاور در حالت نرمال (ولتاژ ۴٫۸) برابر با ۸ kg/cm می باشد.
- ماکزیمم گشتاور (Max Stall Torque) : ماکزیمم گشتاور در ولتاژ ۶ ولت و برابر با ۲ kg/cm است.
- سرعت (Operating Speed) : سرعت در حالت نرمال (ولتاژ ۴٫۸ ولت) برابر با ۰٫۱ ثانیه به ازای ۶۰ درجه چرخش می باشد یعنی ۶۰ درجه دوران را در مدت ۰٫۱ ثانیه می پیماید.
- نوع چرخدنده (Gear Type) : جنس چرخدنده فلزی می باشد.
- بازه دوران (Rotation) : بازه دوران از ۰ تا ۱۸۰ درجه می باشد.
- وزن موتور (Weight of motor) : وزن موتور ۱۳٫۴ گرم می باشد.
- بسته بندی شامل بازو های سروو و پیچ هاست.
در ویدیو زیر نکاتی در مورد کاربرد انواع سروو موتور را مشاهده خواهید کرد
8 thoughts on “نکات فنی در مورد سروو موتورها”
سلام یه سوال دارم
خیلی جاها دیدم سرووهایی که برای فرمان استفاده میشه چرخش حدود۴۰درجه ای دارن
اونا چتوری اینکارومیکنن من یه سروو میخام که ۴۰درجه بچرخه وصلش کنم به گیرنده رایوکنترل چتوری بایدکاری کنم که ۴۰درجه بچرخه
سلام. به وسیله میکرو کنترلر و کد نویسی باید این کار رو انجام بدهید.
خیلی میبخشید پس این پالس ارسالی رادیوکنترل چی میشه
در صورتی که بخواهید به صورت مستقل یک سروو موتور رو به یک سروو موتور ۴۵ تبدیل کنید می بایست برد سروو موتور رو خارج کنید و آی سی موجود روی برد سروو رو برنامه نویسی مجدد کنید. کاری سخت و تخصصی است
میبخشید اونا یی که می سازن دقیقا چیکار میکنن که انقدمیچرخه بوسیله تنظیمات روی رادیو کنترل نمیشه (end point_واینا) من مارک سروو ای که اون استفاده میکرد و دیدم ازهمین ۱۸۰ درجه ای بود.فقط سروو رو آورد وصل کردتمام
شما یه لطفی کنیدمرحله به مرحله بگید که چاره ی کارچیه
کار تخصصی است. امکان آموزش در کامنت وجود ندارد.
وقتی ما یه سروو روبه رسیور رادیو وصل میکنیم
واهرم رادیو روبه سمت چپ حرکت میدیم سروو
چقد میچرخه الان توآپارات دیدم یکی توجعبه گشایی رادیو آورد باسروو تست کرد رادیو رو و۴۰درجه به چپ وراست فقط میرفت.
قیمت رادیو خیلی گرونه من بخاتراین قضیه برای خریدمرددم شما که اینجوروسایلو دراختیاردارید
میشه بگید برای همه رادیوها اینجوریه.
لطفا جواب بدید
یک سروو موتور ۱۸۰ درجه ای با حرکت استیک رادیو به چپ راست، بازوی سروو موتور ۹۰ درجه به چپ و ۹۰ درجه با راست حرکت می کند که مجموعا ۱۸۰ درجه می شود. در صورتی که از رادیو کنترلی که با قابلیت تنظیم end point می باشد استفاده کنید می توانید محدوده حرکت سروو را تغییر دهید. در صورتی که این نوع رادیو در دسترس نیست می توانید از servo adjuster استفاده کنید.