FREE SHIPPING FOR ALL ORDERS OF $150

نکات فنی در مورد رادیو کنترل و رسیور

نکات فنی در مورد رادیو کنترل و رسیور

در مقاله مربوط به آشنایی با رادیو کنترل ها به بررسی انواع آن، فرکانس های کاری و طریقه انتخاب آن برای مدل به صورت مختصر و مفید پرداختیم. اصلی ترین بخش سرگرمی آرسی و هواپیمای مدل همین رادیو کنترل ها هستند. بدون این تجهیز کاربردی و ضروری پرواز این پرنده ها غیر ممکن است. این مقاله می تواند به شما در انتخاب درست یک رادیو کنترل کمک کند. نکاتی از جمله برد و تعداد کانال از جمله مواردی است که حتما می بایست آن ها را مد نظر قرار دهید. قابلیت میکس کانال ها ، هشدار ولتاژ پایین و پورت اتصال کابل شبیه ساز نیز از جمله امکانات ضروری یک رادیو مناسب می باشد. در این مقاله می خواهیم به صورت فنی به بررسی یک نمونه رادیو کنترل و رسیور بپردازیم. همچنین توصیه هایی مفید جهت بکارگیری این تجهیز ارائه خواهیم کرد. در ادامه جهت آشنایی با جزئیات بیشتر از این تجهیز ضروری در هواپیمای مدل با ما همراه باشید.

بررسی مشخصات فنی یک نمونه رادیو کنترل هواپیمای مدل

در اینجا ما رادیو و رسیور هواپیمای مدل FT06X-A را انتخاب کرده و مورد بررسی قرار می دهیم. این رادیو کنترل محصول شرکت Wfly بوده و دارای تعداد ۶ کانال می باشد. جهت انتخاب رادیو مناسب به پارامتر های اشاره شده در زیر دقت نمایید. دقت به این پارامتر ها می تواند در انتخاب یک رادیو مناسب به شما کمک کند.

 

مشخصات فنی رادیو کنترل

مشخصات فنی رادیو کنترل

در شکل بالا مشخصات فنی ارائه شده توسط شرکت سازنده این رادیو کنترل آورده شده است و ما به توضیح تک تک پارامتر های آن خواهیم پرداخت.

  1. مدل (Model) : همانطور که در بالا بیان شد مدل این نمونه FT06X-A می باشد.
  2. موارد استفاده (Use in) : هواپیمای مدل، انواع هلیکوپتر مدل، قایق و ماشین مدل
  3. باند (Band) : منظور از باند همان باند فرکانسی رادیو کنترل بوده که بین ۴-۲٫۴۸۳ GHz می باشد.
  4. توان خروجی (Output power) : توان خروجی فرستنده ۱۰۰ میلی وات می باشد.
  5. جریان مصرفی (Current drain) : جریان مصرفی فرستنده ۱۶۰ میلی آمپر می باشد.
  6. ولتاژ کاری (Power) : ولتاژ کاری این رادیو کنترل بین ۹٫۶ الی ۱۲ ولت می باشد.
  7. ترکیب کانال برای فلپرون (Mix Flaperon ch1 and ch6 mix) : در صورتی که هواپیمای شما دارای فلپ باشد می توانید با ترکیب کانال های ۱ و ۶ از این امکانات استفاده نمایید.
  8. ترکیب کانال برای دم v شکل (Mix V-tail ch4 and ch2) : در صورتی که مدل شما دارای دم وی شکل باشد می توانید از ترکیب دو کانال ۲ و ۴ به این مهم دست یابید.
  9. ترکیب کانال برای الون (Mix Elevon ch1 and ch2) : در صورتی که مدل شما مثلا از نوع دلتا وینگ بود می توانید با ترکیب دو کانال ۱ و ۲ به الون دست یابید.
  10. ترکیب کانال برای هلیکوپتر (Mix HDE helicopter ch3 & ch4 & ch6) : ترکیب کانال های ۳ و ۴ و ۶ برای هلیکوپتر.
  11. ترکیب کانال برای هلیکوپتر (Mix HDE helicopter ch3 & ch6) : ترکیب کانال های ۳ و ۶ برای هلیکوپتر.
  12. کلید معکوس کننده کانال ها (Reverse Switch) : کانال ۱ الرون، کانال ۲ الویتور، کانال ۳ تراتل، کانال ۴ رادر، کانال ۶ Flap/pitch (توسط این کلید ها می توانید حرکت سروو ها را معکوس کنید)
  13. هشدار ولتاژ پایین (Low voltage warning) :زمانی که ولتاژ باتری فرستنده به زیر ۸٫۸ ولت برسد چراغ ال ای دی و بوق هشدار هر ثانیه ۱ بار به صدا در می آید.
  14. زمانی که ولتاژ باتری فرستنده به کمتر از ۸٫۳ ولت برسد چراغ ال ای دی و بوق هشدار در هر ثانیه دو بار بوق می زند.
  15. جک شارژر (Charge jack) : بر روی رادیو کنترل یک پورت جهت اتصال کابل شارژ باتری های رادیو کنترل تعبیه شده است.
  16. جک شبیه ساز (Simulator jack) : یک پورت جهت اتصال کابل شبیه ساز نیز در زیر رادیو تعبیه شده است.

امکانات Buddy Box در رادیو کنترل چیست؟

یکی از بزرگترین دغدغه های افرادی که به تازگی وارد دنیای سرگرمی هواپیمای رادیو کنترل شده اند بحث آموزش پرواز آن می باشد. در سال های اخیر ویژگی جدیدی به فرستنده های رادیو کنترل اضافه شده است. به این امکانات در اصطلاح Buddy Box گفته می شود. در پشت فرستنده درگاهی برای اتصال کابل به فرستنده دومی وجود دارد. در این حالت با اتصال دو فرستنده مربی پرواز می تواند از فرستنده شما استفاده نماید و در صورت بروز اشتباه توسط شما در حین پرواز، مربی اقدام به اصلاح حرکات هواپیما نماید تا مانع از سقوط آن شود. در این حالت شما با استرس بسیار اندکی می توانید اقدام به یادگیری خلبانی هواپیمای مدل نمایید. نسل جدید رادیو های امروزی مجهز به Buddy Box وایرلس می باشند.

 

 

 

امکانات معکوس کننده سروو موتور

در برخی اوقات پس از نصب سروو موتور مشاهده خوهید کرد سطح کنترلی مورد نظر شما برعکس آن چیزی که باید کار می کند. در این حالت یک را معکوس کردن بازوی سروو و عوض کردن جای لینک است که گاهی اوقات به دلیل محدودیت فضا امکان پذیر نخواهد بود. در این حالت در صورتی که رادیو شما مجهز به کلید معکوس کننده سروو باشد به راحتی خواهید توانست بدون تغییر دادن چیزی اقدام به معکوس کردن نحوه حرکت سروو موتور نمایید.

 

 

توصیه هایی در مورد استفاده از رادیو و رسیور هواپیمای مدل

  1. جهت برقراری ارتباط صحیح بین فرستنده و رسیور و به هم نخوردن بایندینگ رسیور همیشه اول فرستنده را روشن کنید و سپس باتری مدل را متصل کنید.
  2. در هنگام پرواز مدل آنتن رادیو را کاملا باز کنید تا از برد کامل رادیو کنترل بهره گیرید.
  3. موقع حمل و نقل رادیو آن را در کیف مخصوص قرار دهید تا از آسیب به دور باشد.
  4. محل قرار گیری رسیور در مدل جایی امن باشد تا در صورت کرش مدل آسیبی نبیند.
  5. جهت استفاده از رادیو همیشه از بند گردن آویز استفاده کنید.
  6. زمانی که برای مدت طولانی از رادیو استفاده نمی کنید حتما باتری ها را از آن خارج نمایید.
  7. زمانی که بوق هشدار ولتاژ پایین فرستنده به صدا در آمد حتما باتری ها را شارژ کنید. با کاهش ولتاژ باتری برد رادیو کنترل نیز کاهش می یابد.
  8. رادیو کنترل و رسیور را در محلی که گرد غبار زیاد است نگه داری نکنید.
  9. در هنگام اتصال سوکت های سروو به رسیور از نحوه درست وصل کردن آن اطمینان حاصل کنید.
فروشگاه کاسپین هابی
فروشگاه کاسپین هابی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping cart
Shop
0 Wishlist
0 items Cart
My account