کاربرد پهپاد چیست؟ هواپیمای مدل یا پهپاد (پرنده هدایت پذیر از راه دور) یا همان هواپیمای بدون سرنشین کاربرد های فراوانی برای بشر دارد. برای استفاده از هواپیماهای مدل هیچ محدودیتی وجود ندارد. کاربرد هواپیمای مدل بسیار متنوع و فراوان است. پهپاد ها در صنایع نظامی جهت عکس برداری و فیلم برداری از مواضع دشمن، بمباران تجهیزات و مقرهای دشمن، ایجاد اختلال در سامانه های الکترونیکی دشمن و … . در صنعت کشاورزی جهت سمپاشی محصولات، در عملیات های امداد و نجات، در صنعت هوافضا جهت بهبود عملکرد فضاپیماها، در علم جغرافیا و نقشه برداری، در علم هواشناسی، پهپاد نظامی و هزاران کاربرد دیگر را می توان برای این محصول با ارزش نام برد.
کاربرد پهپاد در صنایع نظامی
امروزه از هواپیماهای بدون سرنشین در صنایع نظامی نیز استفاده می شوند. هواپیماهای بدون سرنشین بمب افکن با برد پروازی بسیار بالا، هواپیماهای جاسوسی با برد هزاران کیلومتر جهت اهداف نظامی استفاده می شوند. ازجمله معروف ترین هواپیماهای بدون سرنشین نظامی دنیا می توان پهپاد ام کیو ۹ ریپر نام برد. این پهپاد یکی از مرگبارترین سلاح های پروازی آسمان است. موتور این هواپیمای بدون سرنشین از نوع توربوپراپ می باشد. توان خروجی این موتور ۹ برابر بیشتر از موتور های پیستونی در همان ابعاد و اندازه می باشد. این هواپیما مجهز به موشک های لیزری بوده و می تواند اهداف پیش رو را در فواصل بسیار دور و با دقتی فوق العاده مورد اصابت قرار دهد. این پهپاد پیشرفته از لحاظ مصرف انرژی نیز بسیار بهینه بوده و باتری های آن با هر بار شارژ ۳۶ ساعت کارایی دارند.
هواپیمای مدل در صنعت هوا فضا
مهندسان هرگاه بخواهند بر روی وسیله ای تحقیقی علمی انجام دهند در ابتدا مدل کوچک شده آن را می سازند و تمامی آزمایشات و آزمون و خطاهای خود را بر روی همین مدل کوچک شده انجام می دهند. مهمترین علت آن هم می تواند بحث اقتصادی باشد. نمونه های کوچک شده از لحاظ اقتصادی به صرفه ترند و فرآیند تحقیق را سریع تر پیش می برند. امروزه شرکت های بزرگی همچون ناسا که در زمینه هوافضا فعالیت می کنند سرمایه گذاری های زیادی بر روی مدل های کوچک شده هواپیماها و شاتل های فضایی خود انجام می دهند و از آن ها جهت آزمایشات هوافضایی خود بهره می برند.
کاربرد پهپاد ها در نقشه برداری چیست؟
از جمله موارد دیگر کاربرد هواپیماهای مدل نقشه برداری و عکس برداری هوایی است. امروزه جهت تهیه نقشه از زمین از هواپیماهای بدون سرنشین استفاده می نمایند. همچنین جهت تهیه نقشه برای تصحیح اراضی کشاورزی نیز از پهپاد ها استفاده می شود. استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین هزینه های مربوط به نقشه برداری هوایی را کاهش می دهد. همچنین در تهیه نقشه های فتوگرامتری از عوارض زمین از هواپیماهای بدون سرنشین استفاده می نمایند.
کاربرد هواپیمای بدون سرنشین در انتشار پهنای باند
شرکت فیس بوک در حرکتی نوآورانه اقدام به ارائه پهنای باند به مناطق دور افتاده را می دهد. یک هواپیمای بدون سرنشین با پهنای بال بزرگ بر فراز آسمان Yuma در آریزونا به طور آزمایشی پرواز کرد و اقدام به ارائه پهنای باند به گیرنده های زمینی نمود. وزن این هواپیما در حدود ۴۰۰ کیلوگرم می باشد و پهنای بال آن چیزی در حدود یک هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ می باشد. نام این هواپیمای بزرگ Aquila بوده و انرژی مورد نیاز خود را از سلول های خورشیدی نصب شده بر روی بال خود دریافت می کند. ارتفاع پروازی این پرنده بدون سرنشین ۲۸ کیلومتر بوده و توسط یک لیزر بزرگ خدمات خود را به گیرنده های زمینی ارسال می نماید. هر یک از این هواپیما ها می توانند خدمات خود را تا شعاع ۴۸ کیلومتری خود پوشش دهند.
کاربرد پهپاد در امداد و نجات چیست؟
یک شرکت استارتاپی در ایالات متحده آمریکا از هواپیماهای بدون سرنشین جهت انتقال دارو، واکسن و خون به مناطق دور افتاده آمریکا استفاده می کند. هواپیمای بدون سرنشین شرکت Zipline که Zips نام دارد وزنی در حدود ۱۰ کیلوگرم دارد که می تواند محموله ای به وزن تقریبی ۱٫۵ کیلوگرم را حمل نماید و در مقصد، محموله را توسط یک چتر نجات فرود آورد. این هواپیما با هر بار شارژ می تواند مسافتی در حدود ۱۲۰ کیلومتر را طی نماید. این شرکت استارتاپی امیدوار است که بتواند در سال های نه چندان دور مجوز های لازم برای شروع فعالیت خود را از FAA آمریکا کسب نماید تا بتواند جهت رساندن دارو و محموله های خونی به مناطق دور دست ایالات متحده مانند نوادا، مریلند و واشنگتن استیت فعالیت نماید.