جعبه پرواز یا Flight box یکی از ابزار هایی است که هر مدلری به آن نیازمند می باشد. جنس جعبه پرواز می تواند از چوب و یا پلاستیک باشد. زمانی که شما به زمین پرواز می روید علاوه بر خود مدل می بایست یکسری لوازم به همراه خود داشته باشید تا بتوانید نیاز های خود را در زمین پرواز برآورده سازید و در صورت بروز نقص های سطحی در مدل بتوانید آن را تعمیر نمایید. لوازم ضروری درون جعبه پرواز شامل چه مواردی می شود؟ در این مقاله به معرفی تمامی لوازم و ابزار های ضروری که می بایست در جعبه پرواز با خود همراه داشته باشید خواهیم پرداخت. همچنین در انتهای این مقاله یک ویدیو کامل از لوازم درون یک جعبه پرواز آورده شده است که به معرفی تک تک این تجهیزات و کاربرد های آن می پردازد. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید…
معرفی تجهیزات درون جعبه پرواز
یک جعبه پرواز شامل بخش های مختلفی می باشد که تجهیزات با توجه به سایز آن می بایست در مکان و یا کشوی مورد نظر خود قرار گیرد. در ادامه به معرفی این تجهیزات می پردازیم.
پیچ گوشتی : انواع پیچ گوشتی از نوع دو سو و چهارسو مورد نیاز شماست. جهت باز و بستن انواع پیچ ها به آن احتیاج پیدا خواهید کرد.
آچار آلن : دسته آچار آلن در سایز های مختلف در جعبه پرواز قرار دهید. برخی از پیچ ها ممکن است از نوع آلن باشند.
دم باریک : وجود یک دم باریک با توجه ساختار خاص خود در جعبه پرواز می تواند به شما در تعمیر برخی قسمت ها کمک کند.
آچار فرانسه : یک آچار فرانسه کوچک در جعبه قرار داهید. با استقاده از آن می توانید انواع سایز مهره ها را باز و یا ببندید.
قطعه چوب ۴۰ سانتی : دو قطعه چوب ۴۰ سانتی در جعبه پرواز خود قرار دهید. با فرو کردن این چوب ها در زمین پرواز در کنار یکدیگر می توانید یک مانع برای بال های هواپیما در لحظه استارت ایجاد کنید.
استاتر سر شمع : تجهیزی بسیار ضروری برای موتور های سوختی. بدون آن موتور های نیترو را نمی توان روشن کرد.
آچار شمع : آچار مخصوص باز کردن و یا بستن شمع موتور سوختی مورد نیاز شماست.
مخزن سوخت : یک مخزن سوخت ۴ لیتری در جعبه پرواز قرار دهید.
پمپ سوخت : یک پمپ سوخت (دستی یا برقی) در زمین پرواز جهت انتقال سوخت از مخزن به باک هواپیما همواره از ضروریات است.
استارتر الکتریکی موتور : جهت استارت کردن موتور سوختی در زمین پرواز به این تجهیز احتیاج پیدا خواهید کرد. استارت کردن موتور سوختی با این تجهیز بسیار آسان است.
پاور پنل : تجهیزی که در یک طرف جعبه پرواز نصب شده و توسط یک باتری ۱۲ ولتی بزرگ تغذیه می شود. می توان از آن خروجی های مختلف ولتاژ دریافت نمود. جهت تغذیه باتری سر شمع، استارتر موتور، پمپ سوخت برقی و … از آن استفاده نمود.
ملخ یدک : همواره چند ملخ یدکی به همراه داشته باشید. شکستن ملخ در زمین پرواز امری عادیست.
کش بال : جهت بستن بال به بدنه هواپیما شما به کش بال احتیاج دارید. برخی از مدل ها از کش برای بستن بال به بدنه استفاده می کنند.
وزنه کوچک : چندین وزنه کوچک در سایز های مختلف با خود به همراه داشته باشید. جهت بالانس کردن مدل به آن ها نیاز پیدا خواهید نمود.
انواع پیچ : انواع پیچ مورد نیاز برای مدل به همراه داشته باشید. حتما در جایی به دردتان می خورد.
فوم : یک تکه فوم و یا ابر جهت پوشش دهی رسیور، باک سوخت و یا به طور کلی هر تجهیز حساسی در مدل به همراه داشته باشید.
رادیو کنترل : در جعبه پرواز خود حتما محلی برای قرار گیری رادیو در نظر بگیرید. سعی کنید محل قرار گیری فرستنده را با فوم پوشش دهید تا به آن آسیبی نرسد.
باتری : در صورتی که از مدل الکتریک استفاده می کنید حتما باتری به همراه داشته باشید. باتری لیپو را در کیف ایمنی ضد حریق قرار دهید.
باتری چکر : یک باتری چکر جهت چک کردن ولتاژ باتری به همراه داشته باشید. با استفاده از آن می توانید متوجه شوید که باتری شما چقدر شارژ دارد.
شارژر باتری : در صورتی که از مدل الکتریک استفاده می کنید حتما شارژر را به همراه داشته باشید. زیرا ممکن است بخواهید چند بار پرواز کنید و مجبور شوید باتری را دوباره شارژ کنید.
نکته : لوازم اشاره شده در بالا جز لوازم اصلی است. ممکن است برخی افراد بخواهند تجهیزات یدکی دیگری شامل انواع سروو، سیم و کابل، اسپید کنترل، سرلینک، شیپوری، لولا و … با خود به همراه داشته باشند که از ضروریات به شمار نمی روند. (در ضمن اگر یک مبتدی هستید و از یک مدل الکتریک استفاده می کنید نیاز به تهیه خیلی از تجهیزات بالا ندارید)
در ویدیو زیر شما می توانید تمامی موارد ذکر شده در بالا را مشاهده نمایید.