همانطور که در مقاله مربوط به پاراموتور توضیح دادیم در واقع پاراموتور یک پاراگلایدر موتوردار است که از نیروی موتور برای پرواز بهره می برد. برخلاف پاراگلایدر ها در پاراموتور ها می توان از ارتفاع پایین تیک آف نموده و به ارتفاع بالا پرواز نمود. پاراموتور ها نیز همانند هلیکوپتر و هواپیما دارای نمونه کوچک شده با قابلیت کنترل از راه دور هستند. یک پاراموتور کنترلی دقیقا مانند یک پاراموتور واقعیست با این تفاوت که کنترل فرامین در آن به جای خلبان توسط دو عدد سروو موتوری که در آن تعبیه شده است انجام می شود. یک پاراموتور کنترلی قادر است تمامی حرکات یک پاراموتور واقعی را انجام دهد. در این مقاله به بررسی اجزای پاراموتور کنترلی و وظایف هر کدام خواهیم کرد.
بال
یکی مهم ترین قسمت های یک پاراموتور کنترلی بال آن می باشد که نقش اصلی در پرواز آن را ایفا می کند. بال یک پاراموتور کنترلی در واقع شبیه به یک چتر نجات بوده که دارای آیرودینامیک خاص می باشد. از نمای بالا دارای یک حالت بیضی شکل و از نمای رو به رو یک سطح محدب شبیه کمان خمیده است.به لبه رو به رویی بال لبه حمله (Leading edge) و به لبه انتهایی عقب بال لبه فرار یا (Trailing edge) گفته می شود. جریان هوا از لبه حمله وارد بال شده و از لبه فرار آن را ترک می کند. بال پاراموتور کنترلی از قسمت هایی موازی شکل شبکه ای تشکیل شده که با ورود جریان هوا باد کرده و بال دارای حجم می شود. در قسمت لبه حمله حفره هایی برای ورود هوا تحت عنوان opening cell وجود دارد که درگاه ورود جریان هواست. با گذر جریان هوا از بال سبب به وجود آمدن یک نیروی لیفت رو به بالا می گردد که باعث پرواز پاراموتور می شود.
لاین ها
ریسمان هایی بوده که به صورت هفتی شکل از لبه حمله تا لبه فرار بال به صورت ردیفی قرار گرفته و رابط بین بال و اتصالات هارنس می باشد. به لاین های بال از سمت لبه حمله به ترتیب لاین A، لاین B، لاین C، لاین D و لاین Brake گفته می شود. Brake line در واقع ریسمانی است که از لبه فرار به بازوها متصل شده است. تمامی لاین ها به رایزر متصل می شوند.
رایزر
اتصالی است محکم که یک طرف آن به لاین ها و طرف دیگر به هارنس متصل می گردد. رایزر پلی بین لاین ها و هارنس است.
هارنس
هارنس بدن خلبان را پوشش داده و از طریق رایزر ها و لاین ها باعث انتقال وزن او به بال ها می شود. هارنس ها در پاراموتور کنترلی کل مجموعه موتور و متعلقات الکترونیکی را در خود نگه می دارد.
موتور
در قسمت پشت هارنس یک موتور پیشران قرار گرفته با گرداندن یک ملخ نیروی پیشران رو به جلو برای پرواز پاراموتور را تامین می نماید. یک موتور الکتریکی در قسمت پشت هارنس نصب شده و به آن پیچ می شود.
اسپید کنترل
اسپید کنترلر (ESC) یا کنترل کننده الکترونیکی سرعت (Electronic speed controller) در واقع یک ماژول PWM می باشد که شما توسط آن می توانید دور موتور براشلس یا براش را کنترل نمایید. نکته فوق العاده مهم در اتصال اسپید کنترلر به باتری بحث تناسب تعداد سل های باتری با تعداد سل های پیشنهادی برای اسپید کنترلر شماست. اگر شما یک باتری سه سل را به یک اسپید کنترلر ۲ سل متصل نمایید بدون شک اسپید شما خواهد سوخت. زیرا ولتار بیش از اندازه به آن اعمال کرده اید. ولتاژ یک باتری ۳ سل معادل ۱۱٫۱ ولت می باشد و یک اسپید کنترلر ۲ سل ولتاژی معادل ۷٫۴ ولت را می طلبد که در صورت اتصال این باتری اسپید شما خواهد سوخت.
ملخ
بر روی شفت موتور قرار گرفته و با چرخیدن آن یک نیروی پیشران به هارنس وارد می کند.
باتری
هر وسیله الکترونیکی نیاز به انرژی دارد. پاراموتورهای کنترلی دارای موتور های الکتریکی بوده و همانطور که از نامشان پیداشت از انرژی الکتریکی برای تغذیه موتور خود بهره می برند. به طور کلی باتری های لیتیوم پلیمر از جمله باتری های پر مصرف در پاراموتور های کنترلی هستند.
سروو موتور
از قطعه ای به نام سروو موتور به منظور تغییر مسیر پرواز پاراموتور کنترلی مانند دور زدن یا گردش به چپ و راست استفاده می شود. سروو موتور نوعی موتور الکتریکی بوده که می تواند به اندازه 0 تا 180 درجه دوران نموده و در هر زاویه ای که بخواهید می توانید آن را ثابت نگه دارید. سروو موتور با استفاده از بازوی خود و به کمک سیستم Brake line باعث زاویه گرفتن بال و تغییر مسیر پرواز می شود. سروو موتور ها در درون هارنس قرار گرفته و بازوهای پاراموتور را کنترل می کنند.
فرستنده
وسیله ای است که در دست فرد کنترل کننده پاراموتور قرار گرفته و به وسیله آن کنترل فرامین انجام می گردد.
گیرنده
تجهیزیست کوچک و سبک که درون پاراموتور کنترلی قرار گرفته و فرامین ارسالی توسط فرستنده را دریافت نموده و این فرامین را به اسپید کنترل یا سروو فرمان ارسال می کند. به ازای هر کانال موجود در فرستنده یک خروجی در رسیور (گیرنده) نیز موجود است.