FREE SHIPPING FOR ALL ORDERS OF $150

رگولاتور ولتاژ چیست؟

رگولاتور ولتاژ چیست؟

رگولاتور ولتاژ چیست؟ کلمه رگولاتور از واژه لاتین regulate به معنای تنظیم کردن می آید و واژه regulator به معنای تنظیم کننده است. کلمه رگولاتور به طور کلی به معنای تنظیم کردن هر چیزی ممکن است به کار رود اما مقصود ما در این مقاله تنظیم ولتاژ می باشد. در واقع ما در این مقاله در مورد تنظیم کننده های ولتاژ صحبت می کنیم. حال شاید این سوال برای شما پیش بیاید که اصلا چه نیازی به تنظیم ولتاژ داریم؟؟ کاربرد ، نحوه عملکرد و وظیفه رگولاتور ولتاژ در هواپیمای مدل چیست؟

از آن جایی که دستگاه ها و تجهیزات مختلف با ولتاژ های کاری متفاوت کار می کنند و ما فقط یک منبع ولتاژ ثابت داریم بنابراین لزوم استفاده از تنظیم کننده  ولتاژ بسیار ضروری به نظر می رسد. یک تنظیم کننده ولتاژ دارای یک ورودی و یک یا چند خروجی ولتاژ است. یعنی برای مثال فرض کنید ولتاژ ورودی یک رگولاتور ۱۲ ولت است. خروجی ولتاژ آن می توان ۲۴، ۱۸، ۹ و یا ۵ ولت و یا هر مقداری باشد. بنابراین می توان به کمک آن منبع ولتاژ خود را به ولتاژ های دلخواه و مورد نیاز برای تجهیزات خود تبدیل نمود.

رگولاتور ولتاژ چیست؟

انواع رگولاتور ولتاژ در هواپیمای مدل و نحوه عملکرد آن ها

رگولاتور های ولتاژ دارای انواع و اقسام مختلف با کاربرد های مختلفی می باشند. برای مثال در ولتاژهای کاهنده صرفا ولتاژ خروجی کمتر از ولتاژ ورودی می باشند و برعکس در نوع افزاینده ولتاژ خروجی بیشتر از ولتاژ ورودی می باشد. این تجهیز دارای انواع DC-DC ، AC-DC و یا AC-AC می باشند که در بحث هواپیماهای مدل از نوع DC-DC استفاده می شود زیرا منابع ولتاژ در هواپیماهای مدل از نوع باتری و جریان مستقیم می باشد. همانطور که می دانیم تجهیزات مختلف در هواپیمای مدل از ولتاژ های متفاوتی استفاده می کنند در صورتی که در هر هواپیمای مدل فقط یک منبع ولتاژ ثابت، آن هم باتری وجود دارد.

برای مثال موتور های الکتریکی هواپیماهای مدل با ولتاژ های ۷٫۴، ۱۱٫۱، ۱۴٫۸ و غیره کار می کنند در صورتی که سروو موتور ها و رسیور معمولا با ولتاژ های بین ۳ تا ۶ ولت کار می کنند یا در صورتی که شما بخواهید از انواع ماژول ها مثلا ژیروسکوب، جی پی اس و سنسور های مختلف استفاده کنید نیاز به ولتاژ های متفاوتی خواهید داشت که در این صورت به یک رگولاتور ولتاژ احتیاج پیدا خواهید کرد.

رگولاتور ولتاژ چیست؟

موارد کاربرد و وظیفه رگولاتور ولتاژ در هواپیمای مدل چیست؟

نکته جالب توجه اینجاست که در هواپیماهای الکتریک شما نیازی به رگولاتور ولتاژ ندارید زیرا اسپید کنترلر ها یک خروجی ۵ ولتی جهت اتصال به رسیور را در اختیار شما قرار می دهد. در واقع اسپید کنترل نقش رگولاتور ولتاژ و کنترل سرعت موتور را با هم بر عهده دارد. اما در مدل های سوختی از آن جایی که اسپید کنترل وجود ندارد (زیرا موتور الکتریکی وجود ندارد) شما برای تامین برق رسیور نیاز به یک تنظیم کننده ولتاژ با خروجی ۵ ولت خواهید داشت. همچنین در صورتی که بخواهید از انواع ماژول ها و سنسور ها در مدل خود استفاده نمایید حتما به یک رگولاتور ولتاژ احتیاج پیدا خواهید کرد. البته در مدل های سوختی می توانید به جای رگولاتور ولتاژ از باتری های ۵ ولتی لیتیوم یون نیز استفاده نمایید.

رگولاتور های ولتاژ می توانند دارای چندین خروجی با ولتاژ های متفاوت باشند که هر کدام به صورت جداگانه به یک مصرف کننده متصل گردد. ولتاژ ورودی این تجهیز می تواند متفاوت باشد از ۲ سل یعنی ۷٫۴ ولت تا ۱۸ سل در حدود ۸۰ ولت. پارامتر دیگر این تجهیز شدت جریان خروجی آن می باشد که از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. شدت جریان خروجی رگولاتور می بایست بر اساس تعداد مصرف کننده ها باشد و نباید به گونه ای باشد که نتواند جریان مورد نیاز مصرف کننده ها را تامین کند. توان خروجی این تنظیم کننده های ولتاژ دارای رنج های مختلف می باشد که با توجه به ماکزیمم جریان دهی آن ها می تواند متفاوت باشد.

 

رگولاتور ولتاژ چیست؟

فروشگاه کاسپین هابی
فروشگاه کاسپین هابی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping cart
Shop
0 Wishlist
0 items Cart
My account