همانطور که می دانید باتری های لیتیوم پلیمر جایگاه بسیار ویژه ای در دنیای سرگرمی های رادیو کنترل دارد. این باتری ها به دلیل وزن بسیار پایین و چگالی انرژی بسیار بالای خود پتانسیل خوبی جهت استفاده در پرنده های کنترل از راه دور دارد. این باتری ها دارای طول عمر مشخصی بوده و پس از حدود ۲۰۰ ال ۳۰۰ سیکل کاری کارایی خود را از دست می دهند. از طرفی باتری های لیتیوم پلیمر حاوی مواد شیمیایی بسیر مضر و خطرناک برای انسان و سایر گونه های جانوری است. لذا نباید این باتری را به راحتی در طبیعت رها نمود. شما می بایست در ابتدا طی مراحلی اقدام به بی اثر نمودن باتری نموده و پس از آن باتری را دور بیاندازید. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید…
نحوه معدوم سازی صحیح باتری های لیتیوم پلیمر
همانطور که بیان کردیم باتری های لیتیوم پلیمر بسیار خطرناک می باشند. چه به لحاظ انفجار و احتمال آتش سوزی و چه به لحاظ شیمیایی استشمام و لمس محتویات آن برای انسان و سایر جانوران مضر می باشد. وجود فلز لیتیوم و سایر ترکیبات شیمیایی موجود در این باتری ها برای محیط زیست و جانوران می تواند مضر باشد. به منظور معدوم سازی باتری های لیتیوم پلیمر (باتری هایی که از نظر فیزیکی آسیب ندیده اند) در ابتدا آن را به یک مصرف کننده مانند لامپ متصل نمایید تا تمام انرژی الکتریکی آن خارج شده و باتری کاملا تخلیه شود. (باتری و مصرف کننده را درون یک محفظه ضد حریق قرار دهید) دقت کنید تخلیه الکتریکی باتری باید به طور کامل انجام شود. شاید این عمل به زمان چندین ساعته (۲۴ ساعت) احتیاج داشته باشد. پس از آن ولتاژ دو سر باتری را اندازه بگیرید.
در صورتی که هنوز مقداری انرژی الکتریکی در آن وجود داشت دو قطب را به هم متصل کنید تا باتری کاملا تخلیه شود. (دقت کنید زمانی که باتری انرژی زیادی دارد هرگز دو قطب را به هم وصل ننمایید زیرا موجب آتش سوزی آن می شود) پس از تخلیه کامل باتری با استفاده از یک سیم چین اقدام بریدن سیم های باتری از محل اتصالشان به باتری نمایید. باتری را درون محلول آب و نمک قرار دهید (۱ لیتر آب + ۱ قاشق چای خوری نمک) مشاهده خواهید کرد که حباب هایی از درون باتری خارج می شود. این حباب ها گاز های تجمع یافته در باتری معیوب است که از آن خارج می گردد. حتما از ظرف پلاستیکی برای محلول آب و نمک استفاده کنید. در حدود ۲ هفته باتری درون محلول آب و نمک بماند تا کاملا اثرات مخرب شیمیایی باتری از بین برود و باتری خنثی شود. پس از آن باتری را در یک روزنامه بپیچید و درون سطل زباله ی خشک بیاندازید. در صورتی که باتری از لحاظ فیزیکی آسیب دیده باشد تخلیه ولتاژ آن بسیار خطرناک است پس مستقیما آن را در محلول آب و نمک قرار دهید.
در ویدیو زیر می توانید قرار گیری باتری در محلول آب و نمک را مشاهده نمایید.